zaterdag, maart 2, 2024

Hulpverlener

en leven redden kan iedereen: jij ook!
Word burgerhulpverlener bij HartslagNu   

Een hartstilstand kan iedereen overkomen. Bij een hartstilstand telt elke minuut, waarbij de eerste 6 minuten van levensbelang zijn. Wel prettig om te weten dat hulp dan heel dichtbij is. Natuurlijk wordt de ambulance gebeld, maar die kan vaak niet binnen de cruciale eerste 6 minuten arriveren. Is er een reanimatie? Dan worden burgerhulpverleners uit de directe omgeving opgeroepen om direct naar het slachtoffer te gaan en de eerste hulp te verlenen totdat de ambulance arriveert.

Stichting AEDHeemskerk verbetert de acute hulpverlening in haar omgeving door Stan burgerhulpverlening. Stan bestaat uit een netwerk van burgerhulpverleners die kunnen reanimeren/defibrilleren. Ook AED’s (Automatische Externe Defibrillators) die van particulieren, verenigingen of organisaties zijn, zijn belangrijk bij Stan. Stichting AEDHeemskerk is daarom hard op zoek naar mensen die deze vorm van burenhulp meehelpen opbouwen: burgerhulpverleners die opgeroepen willen worden om de juiste hulp te bieden én AED’s die in nood ingezet mogen worden. Kun je ook reanimeren? Word dan burgerhulpverlener via www.ikbenstandby.nl!

Wanneer u geen erkende reanimatie/AED-training heeft gevolgd

Iedereen kan leren reanimeren en een AED leren bedienen. Wanneer u geen erkende training heeft gevolgd, kunt u een training volgen. U leert de beginselen van het reanimeren en wanneer, en op welke wijze de AED moet worden gebruikt. Wanneer u zich aanmeldt als vrijwilliger bij HartslagNu, is het niet noodzakelijk dat u een training heeft gevolgd. U moet wel bereid zijn deze te volgen. Uw kennis moet u jaarlijks opfrissen. Wij van St AED Heemskerk kunnen u hierin opleiden. Hou onze Facebookpagina in de gaten voor de trainingsdagen.